Statistik!

Odling.




Mina odlingar har tagit sig bra. Basilikan är den som kommit längst, det är bilderna med skotten som har runda blad. Persiljan är påväg men har inte kommit lika långt. Den hade längre grotid, så den kommer ta sig. Tycker att det är en anningens lustigt att den har väldigt raka små blad, men när den är stor har mer kantiga blad. Basilikan har iallafall runda blad så man kan känna igen den när den är ett litet skott.
Påsken är ju snart här så jag har även sått påskgräs som jag ska sätta kycklingar i. Eftersom jag flyttade hemifrån förra året och detta är min första påsk i egen lägenhet så har jag fått köpa mina egna kycklingar. Hittade ett gäng på Willys, mycket söta, fluffiga vita kycklingar. De ser lite roliga ut för deras vingar ser ut som djävulshorn, det tycke iallafall Niclas när han såg dem första gången. VIlket jag nu senare kan hålla med om. Men visst är de söta!?

Hallå där ute!

NU! *arg*
Borta bra, men hemma bäst.
Har varit väldigt produktiv sedan jag kom hem. Jag har sått påskgräs som jag ska sätta kycklingar i, hoppas att jag inte lyckas ta död på gräset innan påsk. Det hade varit lite fail. Sedan har jag också fått mina kiwifrön i jorden, och satt mina små ampellilje barn i en egen kruka, nu när de fått rötter. Mina basilikafrön har tagit sig bra i sin låda, ska ta och lägga upp en bild så ni får se hur de ser ut. Men persiljan har inte kommit någonvart ännu. Men det stod på fröpåsen att det kunde ta allt mella 15-32 dagar för dem att gro, så de brådskar inte.
Så nu när jag varit duktig sitter jag här och slö-surfar efter recept till dagens mat, men jag har ännu inte hittat något som intressera mig. Blir väl antagligen korv och pommes, som finns i frysen. Lätt och jag behöver inte gå och handla idag, får bli imorgon istället när alla affärer fått i fräsha varor.
Men nu ska jag ge mig i kast med pluggandet. Har många texter som ska läsas tills på tisdag.
//Over and out.
Slapp dag!
Himmelsk Tacopaj
Jag ska nu dela med mig utav något himmelskt, den bästa tackopaj jag någonsin ätit. Man kunnde nästan inte sluta äta, farligt god är den. Om ni vill se hur den ser åt, så gå in HÄR. Detta är sidan där jag hittade denna läckerbit.
Tacopaj ca 4 port.
Vanlig pajdeg:
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 50 g smör eller margarin
- 1 ½ dl mjölk
Hälsosam pajdeg:
- 1 ½ dl grahamsmjöl
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 3/4 dl olivolja
- ½ dl vatten
Köttfärsfyllning:
- 500 g nötfärs eller blandfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor (eller motsvarande pulver eller i glasburk)
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk chilisås
- 1 msk soya
- 2 tsk chilipeppar
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 2 tsk curry
- 1-2 tsk salt
- 2 dl vatten
Täcke:
- 3 tomater
- 2 dl crème fraiche
- 4 msk majonnäs
- 150 g riven ost (ca 2-3 dl)
Gör så här:
Välj en av pajdegarna och gör den.
Vanlig pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Den behöver inte förgräddas.
Hälsosam pajdeg: Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Fyllning: Hacka löken. Stek köttfärs och lök samt pressade vitlöksklyftor tillsammans tills det fått lite färg.
Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Strö på kryddorna: chilipeppar, spiskummin, koriander, curry och salt. Häll på vattnet. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.
Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.
Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minter tills ytan fått fin färg.
Veckans citat!
- Katie (Horton hears a Who)

Hemma igen.
Här är ett exempel som var med på föreläsningen idag:
DTD
<?xml version="1.0" encoding="ISO8859-1"?>
<!ELEMENT dokument (text)>
<!ELEMENT text (#PCDATA)>
XML
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE kontakt SYSTEM "fritext.dtd">
<?xml-stylesheet href="fritext.css" type="text/css"?>
<dokument>
<text>Ett stycke fritext</text>
</dokument>
CSS
text {font-family: Times New Roman; color: red;}
Det ser värre ut än vad det är, hoppas jag iallfall.
Ska ta och fixa mig lite mat och sedan sätta mig med medieinformation, som är vår andra kurs. Ska göra en veckouppgift till nästa vecka. Ska läsa runt 50 s. engelsk text. Så det är bra att sätta igång.
//Over and out.
Varför?
Muffins baket igår resulterade inte i choklad muffins, utani kryddmuffins med russin. Smakar likadant som pepparkakor. Riktigt mumsiga.








Här är några närbilder på de otroligt vackra rosorna som jag gav till Niclas. Älskar verkligen gul rosor, de lyser verkligen upp hela rummet.
Vilken är er favorit färg på rosor?
Muffins blir det idag.









Känner ett oemotståndligt sug efter muffins,
så det står högt upp på dagens att göra lista :D
Ska göra samma choklad recept som jag gjorde sist,
till mina födelsedagsmuffins.
De blev jättebra. Ni ser dem på bilderna ovanför.
Här får ni receptet:
Chokladmuffins ca 15 st
- Ugns temp. 200 grader
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Smält margarin och matfett och låt det svalna
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de övriga ingredienserna
Blanda till sist i matfettet
Fördela smeten i formarna
Fyll dem inte mer än en 1/4
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min
ENJOY!
Planterings dags.







Planterings Dags!







Åh vad härligt det är att få pyssla lite. Det blir det inte så mycket av här upp i Trollhättan för att jag inte har så mycket pysselsaker. Men så idag när jag gick hem ifrån skolan svängde jag in på lidel och där fanns det jättemycket planteringssaker, fröer, m.m. Blev jätte inspirerad och köpte ett paket med krasse, basilika, mejram och persilja. Det fick bli kryddor för att jag inte har någon möjlighet att plantera ut blommor. Det är då som det är kasst att bo i lägenhet.
Jag har även gett mig in på ett försök att odla Kiwi igen, det ska bli spännande att se om de tar sig. Som ni ser så har jag lagt fröna på tork, så jag kan plantera dem imorgon. Så ni kan räkna med uppdaterade om hur det går för mig och mina små framöver. Önska mig lycka till, för jag har inte de grönaste fingrarna.
Härligt med vår!
Men som sista uppgift så gjorde jag och Lina denna saga som jag lagt upp här under. Så vi valde alltså Valrossen och snickaren av Lewis Carroll, den finns att hitta i "Alice i spegellandet" den som är boken som kommer efter i "Alice i underlandet".
Vi är väldigt nöjda med resultatet och fick mycket bra kritik under redovisningen i morse, så jag är jätteglad.
10 mars, kl.18.18
18.26 Nu är det bäck mörkt, och det är dags att lägga det sista krutet innan det är dags att gå hem.Tycker andå att jag fått ut hyfsat mycket idag, av det som vi ska lära oss. jag gör som jag alltid gör när jag pluggar, jag läser kaplitet och skriver av allt det som jag tycker är viktigt. Jag vet inte om detta är det bästa sättet för mig att lära in, men det har funkat någolunda hittils. Visst det tar mycket tid att skriva ned nya antekningar, men eftersom jag är ganska visuell tycker jag att det är kul att göra fina anteckningar, och jag tror att det hjälper mig lite i inlärandet. Raka fina rader, över rubricker, och fina gröna överstryknings pennor, detta gör att mitt kreativa blir tillfredställt och skapar "flow". Man mår alltid bra av fina anteckningar :)
18.35 På torsdag är det även IKT seminarium på läro-objekt. Det är jag som ska redovisa från min grupp. Jag hoppas att det kommer gå bra, för jag tycker att det är en anningens obehgligt att prata inför folk, speciellt i nått ämne som jag känner mig osäker på. Men jag får helt enkelt ta mig i kragen och klara det, men kan inte göra mer än sitt bästa.
för nu vill jag att våren ska komma.