TFU-Gk och GB!

Härligt! äntligen har datumen för dessa kurserna uppdaterats på Lottornas hemsida. Jag gjorde min TFU-G (Totalförsvars utbildning) för nått årsedan och nu känner jag mig verkligen peppad att vidareutbilda mig. Så här ska det bli en fältkock utav mig. Ska bli super spännande. Hoppas verkligen att allt går som planerat för då kan jag även kanske hinna med en gruppbefälskurs. Jag kommer ha fullt upp känner jag, men det är kul.


(Bilden är tagen i Karlskrona 2007 under TFU-G)
matKanske ska berätta lite om vad lottorna är för er som inte vet:
 
"Svenska Lottakåren rekryterar och utbildar kvinnor för uppgifter inom Sveriges militära försvar och civila krisberedskap. Organisationen är partipolitiskt obunden och är ett av landets största kvinnliga nätverk."

Jag gick med i lottorna när jag var 16 år, och då finns det bara ett begränsat antalkusreer som man kan gå, och det är inte fören nu som jag kan gör det som jag gick med för att göra. Det mesta ligger på en 18 års gräns, så det har varit 2 år av kliande i kroppen för att få komma igång.


Så nu till sommaren när jag gått TFU-Gk (Totalförsvarsutbildning grundkurs) som kommer jag bli placerad i Hemvärnet, och få gå i grönkläder.

Känns bra att få komma ut och göra nått viktigt. Och jag hoppas att allt kommer gå som jag vill. Kommer nog drömma grönt hela natten nu.

Godnatt och sov så gott.

RSS 2.0