Statistik!


Odling.




Mina odlingar har tagit sig bra. Basilikan är den som kommit längst, det är bilderna med skotten som har runda blad. Persiljan är påväg men har inte kommit lika långt. Den hade längre grotid, så den kommer ta sig. Tycker att det är en anningens lustigt att den har väldigt raka små blad, men när den är stor har mer kantiga blad. Basilikan har iallafall runda blad så man kan känna igen den när den är ett litet skott.

Påsken är ju snart här så jag har även sått påskgräs som jag ska sätta kycklingar i. Eftersom jag flyttade hemifrån förra året och detta är min första påsk i egen lägenhet så har jag fått köpa mina egna kycklingar. Hittade ett gäng på Willys, mycket söta, fluffiga vita kycklingar. De ser lite roliga ut för deras vingar ser ut som djävulshorn, det tycke iallafall Niclas när han såg dem första gången. VIlket jag nu senare kan hålla med om. Men visst är de söta!?



Hallå där ute!

Tycker att det är roligt att det finns några som håller koll på min blogg varje dag. Eloge till er! Nu är klockan 22.22, lite coolt om man är lättroad som jag. Dagen har förgyllts med ett seminarium på integration, fått läsa en mängd sidor för att vara förbered. Men nog om skolan nu. Jag har nyligen införskaffat en ny bok, på rean av bokrean. Boken kostade lite över 250 kr först, sedan 79, och sedan 47 som jag gav för den, ett riktigt kap. Den heter "På y-fronten intet nytt" den handlar om dagens manlighet m.m. Genus intresserad som jag är, fastade jag direkt för boken. Har dock inte har jag inte börjat läsa den ännu. Men jag se till att börja när jag får lite ledig tid till helgen.



vet inte om det var själva boken som lockade eller om jag gick på omslaget :P



 

NU! *arg*

Tenta resultaten har ännu inte kommit! Jag blir galen.

Borta bra, men hemma bäst.

Nu är jag hemma igen, känns riktigt skönt. Trollhättan känns nu mera som hemma, och Stenungsund har fått hoppa ned på andra plats på "hemmalistan". Fick låna Niclas föräldras bil upp så de slapp köra oss, men vi ska tillbaka med den, i morgon eller övermorgon, för att hämta vår bil som varit på besiktning. En liten vit ford är det :P ganska söt om man borster att den har några år på nacken.

Har varit väldigt produktiv sedan jag kom hem. Jag har sått påskgräs som jag ska sätta kycklingar i, hoppas att jag inte lyckas ta död på gräset innan påsk. Det hade varit lite fail. Sedan har jag också fått mina kiwifrön i jorden, och satt mina små ampellilje barn i en egen kruka, nu när de fått rötter. Mina basilikafrön har tagit sig bra i sin låda, ska ta och lägga upp en bild så ni får se hur de ser ut. Men persiljan har inte kommit någonvart ännu. Men det stod på fröpåsen att det kunde ta allt mella 15-32 dagar för dem att gro, så de brådskar inte.

Så nu när jag varit duktig sitter jag här och slö-surfar efter recept till dagens mat, men jag har ännu inte hittat något som intressera mig. Blir väl antagligen korv och pommes, som finns i frysen. Lätt och jag behöver inte gå och handla idag, får bli imorgon istället när alla affärer fått i fräsha varor.

Men nu ska jag ge mig i kast med pluggandet. Har många texter som ska läsas tills på tisdag.
//Over and out. 

Slapp dag!

Jag gladdes mycket när jag såg att besökar antalet har gått upp och inte ligger på noll längre, som det har gjort under en längre tid. Ikväll ska jag och Niclas gå och se Watchmen, hoppas att den är något att ha. Efter att ha sett trailen, som var "cool", så hoppas jag att filem är det med. Annars får jag väl försöka hitta på ett sätt att fördriva 2.42 timmar fast i en biosalong.

 

Himmelsk Tacopaj

Jag ska nu dela med mig utav något himmelskt, den bästa tackopaj jag någonsin ätit. Man kunnde nästan inte sluta äta, farligt god är den. Om ni vill se hur den ser åt, så gå in HÄR. Detta är sidan där jag hittade denna läckerbit.


Tacopaj ca 4 port.

Vanlig pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl mjölk

Hälsosam pajdeg:

  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl olivolja
  • ½ dl vatten

Köttfärsfyllning:

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor (eller motsvarande pulver eller i glasburk)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk soya
  • 2 tsk chilipeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk curry
  • 1-2 tsk salt
  • 2 dl vatten

Täcke:

  • 3 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 150 g riven ost (ca 2-3 dl)

Gör så här:

Välj en av pajdegarna och gör den.

Vanlig pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Den behöver inte förgräddas.

Hälsosam pajdeg: Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Fyllning: Hacka löken. Stek köttfärs och lök samt pressade vitlöksklyftor tillsammans tills det fått lite färg.

Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Strö på kryddorna: chilipeppar, spiskummin, koriander, curry och salt. Häll på vattnet. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.

Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.

Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minter tills ytan fått fin färg.


Veckans citat!

"In my world, everyones a pony, and they all eat rainbows, and poop butterflies!"
- Katie (Horton hears a Who)



Hemma igen.

Jag kan rentutsagt säga att jag inte gillar tidiga skoldagar, man är trött och koncentationen blir dålig. Idag började en ny kurs som heter Medieintegration. SÅ nu kommer jag lära min XML, Flex m.m. Det blir lite mer progranering än vad det innan. Kände att all information idag bokstavlihgt talat trycktes ned i halsen på mig, men jag jag förståd iallfall det mesta av det så det var tur.

Här är ett exempel som var med på föreläsningen idag:

DTD
<?xml version="1.0" encoding="ISO8859-1"?>
<!ELEMENT dokument (text)>
<!ELEMENT text (#PCDATA)>

XML
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE kontakt SYSTEM "fritext.dtd">
<?xml-stylesheet href="fritext.css" type="text/css"?>
<dokument>
<text>Ett stycke fritext</text>
</dokument>

CSS
text {font-family: Times New Roman; color: red;}

Det ser värre ut än vad det är, hoppas jag iallfall.

Ska ta och fixa mig lite mat och sedan sätta mig med medieinformation, som är vår andra kurs. Ska göra en veckouppgift till nästa vecka. Ska läsa runt 50 s. engelsk text. Så det är bra att sätta igång.

//Over and out.

Varför?

Nu när det äntligen känns som vår, så blir det snövarning igen. Inte så roligt. SÅ jag får tillbringa denna dag inne och slappa, för det känns inte alls motiverande att gå ut. Men jag ska se till att jag och Niclas kommer ut lite sedan ändå. Ska ta och övningsköra lite, på lidels parkering. Starta och sådant basic, är det som jag ska håla på med. Har inte övningskört sedan jag var 16, och tror att mitt övningsköriningstillstånd har gått ut. Får ta och fixa detta. Känns lite patetiskt att jag är 20 och ännu inte atgit körkort medans "nästan" alla i min omgivninging har gjort det. Får ta och lägga på ett kol nu, ska iallfall skriva in mig på en kör skolan snart, vet en bra här i trollhättan, som en kompis går på.

Muffins baket igår resulterade inte i choklad muffins, utani kryddmuffins med russin. Smakar likadant som pepparkakor. Riktigt mumsiga.



Dagen till ära, eftersom det var min och min sambos månadsdag, (14 mån) så utmanade jag honom på en rond bowling. Det var speciellt kul eftersom det var disco bowling. Han vann, men jag är ingen dålig förlorare så jag unnade honom det. Vi hade ialfall jätteroligt och det är det viktigaste.








Mina små plantor tar sig, krassen är snart helt ute ur sina fröskal. Mycket fasinerande att se på. Men mina kryddor har ännu inte visat sig. Det stod på påsen att det kunde ta upp till 2 veckor innan man såg något. Så det är bara att tålmodogt vänta och se.







Här är några närbilder på de otroligt vackra rosorna som jag gav till Niclas. Älskar verkligen gul rosor, de lyser verkligen upp hela rummet.


Vilken är er favorit färg på rosor?










Muffins blir det idag.





Känner ett oemotståndligt sug efter muffins,
så det står högt upp på dagens att göra lista :D
Ska göra samma choklad recept som jag gjorde sist,
till mina födelsedagsmuffins.
De blev jättebra. Ni ser dem på bilderna ovanför.

Här får ni receptet:

Chokladmuffins ca 15 st
- Ugns temp. 200 grader

100 g margarin eller smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Smält margarin och matfett och låt det svalna
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de övriga ingredienserna
Blanda till sist i matfettet
Fördela smeten i formarna
Fyll dem inte mer än en 1/4

Grädda i mitten av ugnen ca 10 min

ENJOY!


Planterings dags.
















Planterings Dags!
















Åh vad härligt det är att få pyssla lite. Det blir det inte så mycket av här upp i Trollhättan för att jag inte har så mycket pysselsaker. Men så idag när jag gick hem ifrån skolan svängde jag in på lidel och där fanns det jättemycket planteringssaker, fröer, m.m. Blev jätte inspirerad och köpte ett paket med krasse, basilika, mejram och persilja. Det fick bli kryddor för att jag inte har någon möjlighet att plantera ut blommor. Det är då som det är kasst att bo i lägenhet.

Jag har även gett mig in på ett försök att odla Kiwi igen, det ska bli spännande att se om de tar sig. Som ni ser så har jag lagt fröna på tork, så jag kan plantera dem imorgon. Så ni kan räkna med uppdaterade om hur det går för mig och mina små framöver. Önska mig lycka till, för jag har inte de grönaste fingrarna.





Härligt med vår!

Idag när jag vaknade i morse var det helt ljust ute. Solen lyste jättehärligt när jag pallrade mig iväg till skolan för att ha min sista redovisning i ljudkursen som jag gått. Lite trist att den är slut för det har varit så grymmt roligt, och det är lite synd att vi inte ska ha vår lärare Lars mer.

Men som sista uppgift så gjorde jag och Lina denna saga som jag lagt upp här under. Så vi valde alltså Valrossen och snickaren av Lewis Carroll, den finns att hitta i "Alice i spegellandet" den som är boken som kommer efter i "Alice i underlandet".

 


Vi är väldigt nöjda med resultatet och fick mycket bra kritik under redovisningen i morse, så jag är jätteglad.

Lyssna och njut! :D

10 mars, kl.18.18

18.18 Mörkret bör nu sänka sig utanför fönstret, och allt är tyst i byggnaden, förutom lite el-klickande här och där. Känns nästan som om det är jättesent på kvällen för allt är så avslappnat. Jag sitter här helt själv med datorn som enda sällskapet. Detta är ett försök till att anpassa mina lärotillfällen. Jag tycker att det är mycket lättare att sitta här i skolan och jobba eftersom det inte finns så mycket distraherande saker här, som där hemma. Jag och mina kompisar hade idag en tenta plugg dag, efter som dagen D infaller på fredag. Tänkte att vi tillsammans skulle kunna förhöra och lära varandra, men det blev väl inte produktiv som jag hade hoppats på. Så jag har nu lärt mig att det är lättast att plugga när man är själv, för då kan man inte komma in på villovägar hela tiden. Men vi fick gjort lite i alla fall, det är väl alltid nått.

18.26 Nu är det bäck mörkt, och det är dags att lägga det sista krutet innan det är dags att gå hem.Tycker andå att jag fått ut hyfsat mycket idag, av det som vi ska lära oss. jag gör som jag alltid gör när jag pluggar, jag läser kaplitet och skriver av allt det som jag tycker är viktigt. Jag vet inte om detta är det bästa sättet för mig att lära in, men det har funkat någolunda hittils. Visst det tar mycket tid att skriva ned nya antekningar, men eftersom jag är ganska visuell tycker jag att det är kul att göra fina anteckningar, och jag tror att det hjälper mig lite i inlärandet. Raka fina rader, över rubricker, och fina gröna överstryknings pennor, detta gör att mitt kreativa blir tillfredställt och skapar "flow". Man mår alltid bra av fina anteckningar :)

18.35 På torsdag är det även IKT seminarium på läro-objekt. Det är jag som ska redovisa från min grupp. Jag hoppas att det kommer gå bra, för jag tycker att det är en anningens obehgligt att prata inför folk, speciellt i nått ämne som jag känner mig osäker på. Men jag får helt enkelt ta mig i kragen och klara det, men kan inte göra mer än sitt bästa. 

Men nu är det dags att ta och gå hem i mörkret, hoppas att det slutat pudra snö,
för nu vill jag att våren ska komma.

RSS 2.0